torsdag 10 februari 2011

Ta betalt för att få sitta ihop? Skäms på er flygbolag och charterbolag!

Ni har säkert råkat ut för detta, ni också.
Har ni klivit ombord på ett flygplan någon gång de senaste åren, så vet ni vilket otyg jag pratar om; nämligen det att "garantera sina flygsäten".

Det fungerar så att man betalar extra för att få "privilegiet" att sitta tillsammans som familj. Har man speciella behov (om man är väldigt lång, har klaustrofobi etc.) så får man också privilegiet att betala sig till en plats som passar en.

EXCUSE ME?!?? Flygbranschen klarade att göra detta i 50 år innan detta påfund. Ansvaret och rättigheterna låg hos servicepersonalen som gjorde sitt jobb när de bestämde vilka som skulle sitta var - utan att ta betalt.

Senast vi flög som familj (i somras), så kostade det vår familj 150 kr per person enkel resa, för att vi skulle få sitta tillsammans. Då var vår yngsta dotter 3 år.
Det kostade alltså vår familj 1.200 kr bara för att sitta ihop. 
Först efter att vi betalade ETTUSENTVÅHUNDRA KRONOR så skulle flygbolaget eller charterbolaget garantera att ge oss platser tillsammans.
Hur kan man göra så? Och hur i helsefyr vågar man kalla det en "service"?

Skäms på er Vingresor, Fritidsresor, Apollo, SAS, Thomas Cook, Norwegian, Air France, Finnair och alla andra bolag som profiterar på familjers rädsla och skräck inför det faktum att de kanske inte får sitta ihop.

Ni profiterar på vår rädsla, och det vet ni.

Men - ju mer makt ni ger oss, desto sämre kommer vi att behandla er.
It's gonna bite you in the ass, förr eller senare - det är jag helt säker på.


:( // Ann

3 kommentarer:

 1. Hej Ann!

  Tråkigt att du känner dig missnöjd. Jag känner att jag skulle vilja gå in och kommentera det du skrivit, så jag hoppas du tycker det är ok:-)

  Bokar man en resa genom oss på Apollo har vi möjlighet att boka upp till 6 personer på ett och samma bokningsnummer. De som sköter seatingen ser då att dessa personer hör ihop och försöker placera resenärerna intill varandra. Så det är stor chans att man hamnar intill varandra om man står på samma bokningsnummer.

  Precis som du skriver finns valmöjligheten, på många flygbolag, att garantera specifika platser och då kostar det också lite extra.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning Maria J, Apollo Resor

  SvaraRadera
 2. Hejsan Maria,

  Självklart! Kul att få en kommentar från Apollo. Tack för att du skriver.
  Om jag har förstått det riktigt så tar ni alltså inte betalt för att placera folk tillsammans? Eller gör ni det?
  Det låter för mig, som om ni försöker, men inte garanterar om man inte betalar.
  Och då är vi ju tillbaka till problemets kärna. Ingen förälder tar ju chansen på att ni lyckas försöka ordna, när ni till syven och sist måste foga er efter de som har betalt.

  Mvh // Ann

  SvaraRadera
 3. Hej Ann!

  Du har förstått det hela rätt. Seatingbolaget gör allt för att placera de resenärer som står på samma bokningsnummer intill varandra. Sen är det upp till var och en om man vill chansa eller betala för att få 100% garanti.

  Får passa på att önska dig och familjen en fin alla hjärtans dag!

  Med vänlig hälsning Maria J, Apollo Resor

  SvaraRadera