onsdag 23 februari 2011

Bröllopscupcakes - vårt bröllop!

Året var 2004 och cupcake-trenden hade ännu inte nått till Oslo, Norge, där vi då bodde. Men jag visste att jag ville ha cupcakes istället för de då hippa bröllopstårtorna (ni vet de där platta, med passionsfruktmousse som har blivit standard). Men det var liksom ingen som visste vad cupcakes egentligen var, och ännu mindre någon som bakade dem eller sålde dem.
Jag kontaktade istället en Wilton-representant som hade en liten business vid sidan av där hon bakade dekorerade tårtor till födelsedagar och dop och sånt. Cupcakes hade hon aldrig gjort.
Men hon bakade så fina dekorerade bröllopstårtor, så jag bad henne baka en provrunda med olika fyllningar och frostings, för provsmakning. Så vi åkte låååångt ut på landet för att träffa henne och få provsmaka och få en konsultation. Och hon ansåg att hon skulle klara att uppfylla våra (läs; mina) önskemål och få fram det vi ville ha.
Så vi beställde. En himla massa cupcakes och en liten tårta på toppen som vi, enligt traditionen, skulle skära itu. De blev jättebra! Och passade vårt bröllop så himla bra!
Vi hyrde en herrgård och gifte oss utomhus på den stora stentrappen. Vi hade röd matta, frack, champagnemottagning i trädgården med strawberry daiquiris i roterande blandare, vi hade DJ, kock som grillade i trädgården, konfettiraketer och det blev en perfekt blandning mellan ett sjukt fett cocktailparty, trädgårdsfest och traditionellt bröllop.
Festen blev så bra att väktaren som skulle stänga herrgården klockan 03.00 inte kunde göra det. Gästerna lämnade helt enkelt inte festen. Och en och annan tulipan kanske blev uppdragen i den vackra trädgården....


PS. Det ösregnade under cermonin, men direkt efteråt sprack det upp.

:) // Ann1 kommentar: