fredag 25 februari 2011

Jordgubbar chokladdoppade, en bra idé när gubbarna inte smakar så mycket.

Blev sugen på jordgubbar. Men de smakar ju inte så mycket nu, så här på vintern, kan man ju lugnt säga.
Då är det bra att det finns choklad!
Det förhöjer smaken på jordgubbarna så att det står härliga till.
















Hur gör man chokladdoppade jorgubbar? Jo så här:

 
Tvätta jordgubbarna och torka av dem ordentligt.
Smält mörk choklad, gärna 70%. Låt chokladen svalna så att den blir lite trögflytande. Det fastnar mer choklad vid doppningen då.
:)
Doppa dem i chokladen och ställ dem på ett bakplåtsark in i kylen.
Färdigt!

Jättegott!

Vill man ha jordgubbarna extra snygga så kan man ställa dem på ett oljat galler, så rinner överflödschokladen av istället för att bilda den lilla "foten".
Jag gillar foten, för det blir mer choklad per gubbe... Men det blir snyggare utan.

Vill man köra lite överkurs så kan man smälta lite vit choklad och ringla eller spritsa över. Det blir jättesnyggt!

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar