fredag 18 februari 2011

Puy du Fou - nöjespark i Frankrike

Har ni varit på den franska nöjesparken Puy du Fou (uttalas "Pi du Fo")?
Nej, jag tänkte väl det. Det verkar nämligen vara en välbevarad hemlighet för det franska folket, som dock gladeligen åker dit själva.
De tipsar inte oss turister om denna pärla i onödan direkt...

Det är en osannolik nöjespark, utan attraktioner så som berg & dal-banor, men desto mer att titta på och uppleva. Den är osannolikt stor. Det är osannolikt mycket folk som arbetar där. De har osannolikt coola effekter i sina shower. Faktum är att ordet osannolik kommer upp väldigt många gånger i mitt huvud när jag skall försöka beskriva Puy du Fou.

Kolla själva: www.puydufou.com
Glöm inte att gå ner i högra hörnet och klicka på den brittiska flaggan (engelsk hemsida), om din skolfranska är lika knagglig och fragmentarisk som min...

Gå sedan in på "the shows" och titta på alla fem shower.
I bilderna på du ser på skärmen så finns det en massa prickar. Klicka på dem så får du se saker som händer i showerna, i detalj.

Glöm inte heller bort att gå in och titta på "night-time shows".
Det är så coola grejer som visas! Allt ser verkligen ut som det gör i verkligheten!

Puy du Fou är en stor park som är indelad i olika områden som visar olika shower. Det finns medelåldersstäder, vikingastäder, operahus, colosseum, stora trädgårdar med fantastiska blommor och sen finns en hel drös med smådjur; grisar, får, kaniner etc. De har byggt upp hela sjöar med undervattensteknik i absurdum, fyrverkerier och ljusshower som skulle få Jean Michel Jarre grön av avund. Det finns restauranger, dockteatrar och någon karusell.

Allt är väldigt smakfullt och civilicerat och är ljusår ifrån kommersialismen på Disneyland.

Vi har en del bilder därifrån, men håll i tanken att dessa bilder inte gör upplevelserna rättvisa - däremot är bilderna på hemsidan precis det man får se.

Vikingabyn/showen. Asbra!Här kommer en båt upp ur vattnet - med folk i!!


Fågelshowen kanske låter tråkig, men är något riktigt häftigt. Jag som inte ens gillar fåglar... Men detta är ballt!

De tre musketörerna är en föreställning i ett stort opera-hus. De har massor med artister, levande hästar på scenen och de fyller golvet med vatten och fontäner. Det är bara såååå häftigt!Dockteatern var en stor favorit för våra barn - allt på franska och ändå förstod de.

Denna park rekommenderas starkt. Allt du ser och hör är på franska, men det gör ingenting! Alla shower och dockteatrar och andra uppträdanden är väldigt lättförståeliga.
Jag tror att man kan hyra hörlurar i kassorna med engelsk översättning, men jag är inte säker.

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar