lördag 19 februari 2011

Recept - Vit choklad ganache med limesmak

Här är ett bra recept på vit chokladganache med limesmak som kompletterar den mörka kladdkakan väldigt väl. Det har jag hittat på själv.

Vit choklad ganache med limesmak:

200 g vit choklad (helst kvalitetschoklad)
130 g vispgrädde
Några saltkorn
1 lime

Hacka chokladen. Häll ner i en liten tjockbottnad kastrull tillsammans med grädden och låt smaälta tillsammans på medelvärme. Låt det sedan koka upp några sekunder, ta av kastrullen från plattan och mixa massan med en stavmixer om du har. Låt den sjunka och bli smidig och len. Ta i några saltkorn för att balansera sötman.
Låt ganachen svalna långsamt och rör med jämna mellanrum. När den blivit kall och lite trögare i konsistensen så skall limen tillsättas.

Rulla limen på bordet och tryck samtidigt med handen för att få ut mest fruktsaft. Dela sedan din lime mitt itu och pricka med knivsudden in i fruktköttet. Kläm ut all (ALL) limejuice i kastrullen och rör runt för att smälta ihop ganachen med limejuicen.

När den har blivit ännu lite mer trögflytande så är det dags att hälla upp den på den svala kladdkakan.Vit choklad.Hackad vit choklad.Hackad vit choklad med vispgrädde i kastrull.Mixa ganachen med stavmixer.Rör ut alla bubblor och låt koka upp.
När den har svalnat och inte längre är varm, ha i limejuicen. Kläm som en besatt för du vill ha ut varenda droppe.


Hall ut ganachen när den har blivt trögflytande.
Voilá!

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar