lördag 5 mars 2011

Finlandsbåten - Silja Europa. Våra mys-stunder!

Man kanske kan tro att vi inte hade det både mysigt och trevligt ombord på Silja Line Europa - läs föregående inlägg - men det är absolut inte så. 
Jo, båten är allt det som jag skrev (och lite mer som jag valde att inte skriva, faktiskt) men vi var inte miserabla eller deppade för det. 
Det var bara att köra på och göra det bästa av situationen.
Så vi hade det riktigt trevligt ihop. Lite mer trots båten än pga den, men vi hade mysigt tillsammans.
Det är ju härligt att resa bort och göra saker man inte gjort förut.

Här är några av de sakerna som var bra!

Restaurang Maxim var en toppenupplevelse. Vi hade bara ätit på de andra två restaurangerna ombord och där var kvalitet inte lika viktigt som kvantitet - för att säga det på ett snällt sätt... och vi tänkte att det är så maten är ombord, överallt.
Men vi bokade i alla fall bord på den lite finare restaurangen till middagen, för att vi helst inte ville ha samma mat som vi ätit till både frukost och lunch. Vi hade dock inga större förhoppningar om att maten egentligen skulle vara bättre. Men gud så fel vi hade!

Själva restaurang Maxim var jättefin och skilde sig ut i mängden ombord. Det var ett lugnt och fint ställe med ambitioner. Vi blev eskorterade till bordet och servicen var uppmärksam och vänlig.
Dukar, servietter och all annan linne var pressat och stärkt och barnen fick kritor och ett pyssel-ark.
Jag och mannen beställde deras Maxim-meny med ett förrättsbord, en huvudrätt och ett efterättsbord. Allt var jättegott och tjusigt! En klassresa ifrån de andra restaurangerna! 
Dottern tog Snusmumrikens spett med köttbullar och prinskorv, och sonen tog en god bankad biff med kryddsmör och pommes frites. De åt upp allting.



Det du ser på den här sidan om bordet är löjrom (jippie!!!) med alla tillbehör, svart kaviar, gratinerade gröna musslor, rökt lax & senapssås. Jag åt så mycket löjrom att det nästan ...tog stopp. Sen åt jag lite till!









Mannen i restaurang Maxim. Åh, så nöjda vi var över att sitta där. Axlarna sjönk och vi kände oss mycket väl till mods.




...min förrättstallrik. Jag tog lika mycket två gånger. Ville inte slösa magutrymme på något annat. Mannen åt många fler saker på bordet och bedyrade att det också var gott. Men -who cares - när det finns obegränsade mängder högklassig löjrom i närheten?? Inte jag i alla fall.








Fina och stämningsförhöjande kristallkronor.








Efterrättsbordet. Hade jag inte överätit mig så kolossalt på löjrommen och hade inte barnen varit så trötta (klockan var lååångt över deras normala sängtid) så hade jag lätt kunnat smaka mig igenom alla godsaker. Utan att blinka! Nu blev det bara en runda.


På efterrättsbordet fanns; macaroons (makaroner?), hallonmousse, citron cheesecake, mörk- och vit-chokladmousse, vaniljglass, jordgubbsglass, äppelpaj med vaniljsås, creme brulée, fruktsallad, pannacotta i två olika utföranden, maränger, ost och kex och säkert några fler saker som jag inte kommer ihåg. MUMS!!








...nämen - en liten pistage-macaroon!! Så fin du var då!















Oooops!! Förlåt, men du såg så himla god ut.















En blåbärspannacott-shot som fin avslutning.











Sen spelade vi. Det fanns ungefär tiotusen olika spelautomater i olika genrer. Så vi var naturligtvis "tvungna" att pröva på en hel del. Här är det dottern som kör.








...hon nådde inte ner till pedalerna, så vinsten blev en laginsats. Dotterns brillianta körning och mannens långa ben.
















Sonens ben räckte gott och väl ner till pedalerna!

















Motorcykeln var jättecool. Hade velat pröva själv om jag inte hade varit för feg. Det stod massor av barn i kö till detta spel och det hade krävt ballar av stål för att faktiskt hävda sin egen, vuxna plats i kön...













...och det den ena gör, måste så klart den andra göra.
:)











Sen var det hytten. Det ni ser på bilden är ju i stort sett hela hyttens bredd med sängarna uppfällda. Och när sängarna var nerfällda så fanns bara utrymme att röra sig, så brett som sängbordet (som står framför sonen) var.
Hytten var sliten och skamfilad, och inte så ren som man hade önskat. Men helt okej när barnen sitter nöjda med sina pysselsaker och slappar i en timme.
















:) // Ann

5 kommentarer:

  1. Susanne Rönnqvist7 mars 2011 kl. 06:37

    Respekt! Finlandskryssning deluxe! KRAM till hela familjen från mig <3 / Rönnqvist

    SvaraRadera
  2. Äntligen kan man kommentera, va kul! Jag gillar din blogg skarpt, lika härligt som du är =)
    Sen blir jag galet hungrig när jag ser allt gott du gör. jag aldrig ens gjort cupcakes ska jag erkänna...Hm undrar om du kommer baka några semlor i morgon, mums! Ses på gymmet! Kram Ewa

    SvaraRadera
  3. Halloj tjejer!

    Suss: De luxe?? Hahahaha, ja så mycket man kan på Silja Europa kanske...

    Ewa: Åh så söt du är!! :) Blir så glad av sånt. DITO! Du är toppen! Vi kan baka cuppisar tillsammans om du kommer på en kaffe någon gång!
    Hade gärna bakat semlor men den satans migränen satte stopp för det. Men jag bakade nyligen. Kolla lite äldre inlägg i bloggen? Gymmet. JA! Måndag morgon? :)

    Kram // Ann

    SvaraRadera
  4. Härlig att du e frisk har oxå fått migrän ett par gånger. Alltid efter extrema fyspass, men har efter järntillskott i form av tabletter aldrig mera haft migrän! Klart vi ska baka cuppisar. Tyvärr jobbar jag dagtid hela veckan och kommer fysa kvällstid. Går du powerwalks nåt? Jag ligger just nu i hårdträning inför roslagsmarschen och tar varje tillfälle att gå. Hör av dig om du vill haka på! Kram Ewa

    SvaraRadera
  5. Hej Ewa!!
    :)
    Jag var och tränade i morse och kollade efter dig.

    ...Järntillskott..? Aldrig mer migrän? Hmmm, det skall prövas!

    Jag powerwalkade som en tok förra året. Åh, det var härligt! Sen pajade undersidan på min fot. Jag hade överansträngt senorna under foten. De var trasiga. Så därför blev det gymmet och low impact träning. Trist men sant.
    Känner jag att foten håller ihop så är jag den första som hör av mig. Jag älskar att powerwalka!
    Jag tror att din diagnos blir träningsnarkoman. Jo, helt klart. :) Vad var det du skulle göra sa du? Roslagsmarschen? Vad är det?
    KRAMKRAM

    SvaraRadera