torsdag 17 mars 2011

Geniet hissar och dissar - allt möjligt.

Jag kan bara inte låta bli. Jag måste bara hissa och dissa litegrann.
Spännande - smaken är ju som baken.

Denna gång hissar och och dissar jag lite allt möjligt, men det kommer att komma en renodlad "hiss och diss" med bakverk snart.SMYCKEDESIGNERS:

HISS: Efva Attling - alltid modernt, snyggt och stilrent.

DISS: Laila Bagge - ...eh, nä, inte snyggt. 80-talet knackade på och ville ha tillbaka sina oxiderade hårdrockssmycken.FISKDISKAR:

HISS: Östermalmshallen - åk dit, säger jag bara. Där finns allt man kan tänka sig, personalen kan allt och det är så himla fräscht.

DISS: Sigtuna ICA - fiskarna som ligger där ser ut att vara mer än lovligt döda. Personalen kan verkligen ingenting om fiskar och så gillar de att göra rent (det oftast väldigt smutsiga) glaset från insidan med Ajax fönsterputs, medan fiskarna ligger där. Spray, spray... Mumsigt va? När jag såg det, så svor jag på att aldrig handla fisk mer där. Inte för att jag gjorde det ofta förr, men nu - aldrig!VÅREN:

HISS: Ljuset! Solen tar tag i våra kinder och värmer våra förfrusna nästippar. Våren gör oss glada och vänliga och väcker oss till liv igen. Jag kan inte vänta tills vi gör vårens första riktiga middagsgrillning.

DISS: Hundbajs. Överallt. Pilsbo och hela Sigtuna är fullt av det. Så satans äckligt. Man kan inte låta sina små barn gå på gångvägarna längre när det våras. Det är helt förfärligt. Inför böter - nu!TV-PROGRAM:

HISS: På Spåret och Foyle's war. Två kvalitetsprogram. Blir så glad av dem. Älskar Kristian Luuk och Fredrik Lindström och tycker att de har hamnat synnerligen riktigt i På spåret-formatet. Till er som har missat den engelska andra-världskrigsdeckaren Foyle's war, har något att se fram emot. Kvalitet, kvalitet och kvalitet. Härligt. Att en av skådespelarna faktiskt - på riktigt - heter Honeysuckle Weeks, gör det hela ännu bättre.  :)

DISS: Let's dance och Big Brother. Jag tycker att det är lite plågsamt att se folk som inte kan dansa, dansa bara för att de heter Alexandra Pascalidou m.m. Halvkända och mindre avdankade kändisar i trikåer. Nä, inte så roligt. Big Brother då? Nej, vem väckte den dinosarien egentligen? Vill man se packade människor som korpulerar framför ens ögon så kan man ju gå på Golden Hits istället.PÅLÄGG:

HISS: Massor! Bla. leverpastej, kaviar, lagrad ost och riktig skivad skinka från helt stycke (inte sammanpressade fettstycken - se nedan).
Ja, ICA Sigtuna har tagit in det, strålande!

DISS: Alltså - messmör - går bort. Fet-bort. Och de där sammanpressade fettstyckena de kallar skivad skinka, som består av mindre köttprocent och fler tillsatser än man kan räkna på sin hand.GRÖNSAKER:

HISS: Ruccola, färdigsköljd i påse - finns numera i varje liten affär. Underbart. Bara att hälla i skålen, tärna upp lite fetaost, skiva lite rödlök, hälla ner lite rostade och saltade solrosfrön och olivolja/citronsaft/vinäger/vitlök/nypa socker-dressing. Salta & peppra! Gott till ...nästan allt.

DISS: Paprika. Gillar inte rå paprika. Generellt sett, alltså. Vet inte varför.TRAFIK:

HISS: Alla som kör som mig. :)

DISS: Folk som inte blinkar. Folk som blinkar fel. Folk som kör för fort i 30-zon och folk som kör för långsamt i 80-zon. Folk som inte lämnar företräde.


:) // Ann

2 kommentarer:

 1. Haha, underbart! Mera hiss & diss.

  Kan du förstå att jag åt messmör I flera månader då jag fick tips om att Inez kolik skulle bli bättre av det. Det blev faktiskt lite bättre och om jag även kletade på kaviar på mackan gick det ner.
  idag när jag tänker på det får jag kväljningar..

  kram på dig!

  SvaraRadera
 2. VA??? Messmör och kaviar. Jag hulkar och skrattar på samma gång nu när jag läser det. Bisarr kombo!! USCH, äsch och fy!!
  :) Imponerande gjort tjejen!

  ...the things we do for our children...

  KRAMIS!!

  SvaraRadera