lördag 12 mars 2011

Sy - Geniet fixar dotterns överkast och gör en egen sänghimmel. Del 1.

Tack kära Karin och Janne för att jag fick låna en symaskin av er. Janne har en symaskinsaffär vid Fridhemsplan och han säljer nya och reparerar gamla.
Jag fick låna en symaskin av honom när jag kom på att jag skulle sy ett överkast och göra en sänghimmel till dottern.
Tack, tack och tackelitacktack!!

Jag tog med mig dottern och handlade tyger i en härlig tyg- och garnaffär som ligger i Märsta. Det är en helt galen affär som inte bryr sig om nymodigheter som produktplacering, kontokortsterminaler eller prislappar. Men det bryr man sig inte om när man kommer dit, för det är så häftigt.

De har så OTROLIGT många tyger, i guds alla färger, former och varianter, från golv till tak och det är bara att ta för sig. Hugg in, liksom! 
Vi hittade direkt det vi ville ha. Ett härligt Disney-tryck till dotterns överkast, och ett svagt lila tyll-tyg som hon ville ha som sänghimmel. 7,5 m tyll och 2,5 m tyg samt lite trådar och sånt.

Sen var det ju bara att börja... Hur var det nu igen...? Här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Eller knappnålarna, kanske jag skall säga......ser nästan ut som godis faktiskt...Vet ni hur svårt det var att sy ihop tyllen?

Knappnålarna sitter ju inte kvar. Varför? Jo, för det finns liksom inget TYG att fästa dem i. Tyll är ju bara ...luft.
PS. Det gick till slut. Fan vad bra jag är!Det här tyget är så himla gulligt. Det triggar fantasin hos en nästan femårig liten tjej. Mimmi och Musse är kära och Kajsa och Kalle också. Sen är det kompisbilder på allihop och Pluto är med också. Finfint! 129 kr metern.

HA! Jag kom ihåg hur jag trädde den. Till och med undertråden och allt. Om jag hade kommit ihåg min syslöjdsfrökens namn skulle jag tacka henne.
Istället tackar jag mig själv. Och instruktionsboken som Janne så påpassligt lagt med till mig!!


...ja, jag fick ringa Janne och fråga hur man backar.
Men innan ni flinar, så försök själva. I dare you.

I slutänden blev allt precis som jag ville. Överkastet är färdigt och sänhimmelen är nästan klar.  Nu skall jag bara hitta någon sorts upphängning till sänghimmeln. Funderar på att låta mannen snickra till en platta som vi borrar hål i och fäster en LED-ljusslinga i. Det blir nog härligt för dottern att ligga under. Sin egen lilla stjärnhimmel.

Ni får se mer när det är färdigt.

:) // Ann

1 kommentar: