torsdag 31 mars 2011

Recept - Vitlöksbröd, gott, snabbt och enkelt, serverat med chili-, koriander- och vitlöksräkor.

Här är ett recept på ett jättegott vitlöksbröd och det tar inte mer än ca tio minuter. Jag brukar göra en tjock vitlöksröra som jag kan pensla på brödet.















Sätt på ugnen på 200 grader

Baguette (färsk vete-baguette är det bästa)
Vitlök (efter smak och behag, jag brukar använda ca 3 klyftor)
1 dl rapsolja
75 g smör (rumstempererat, man kan köra det i micron några sekunder om man håller koll men det får inte smälta...)
Salt & peppar

Skär brödet i skivor eller bitar, som du vill ha det. Lägg det på bakplåtspapper på en plåt. 
Blanda alla ingredienser ordentligt (mosa liksom) i en skål med en slickepott för smöret och oljan skall bindas ihop med varandra.
Pressa ner vitlöken och salta och peppra ordentligt. 
Ta en bak-pensel (helst en silikonpensel) och pensla på ett generöst lager på varje skiva / brödbit.
















Skjuts in i ugnen tills det är gyllene och doftar fantastiskt. Ca 8 minuter?

Den här gången serverade jag vitlöksbrödet med jätteräkor marinerade och stekta med koriander, chili och vitlök. Sen doppar man brödet i steksmörsåsen och äter räkorna med gaffel från fatet.

Världens bästa förrätt, väldigt avslappnat och sjukt gott med ett glas vitt vin till.














Bon Apetìt!

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar