måndag 21 mars 2011

Salmalax med mango, koriander, chili och salladslök.

Vi hade en fin mat-avslutning på helgen. Jag och Mannen åt Salmalax sent på söndagskvällen efter att barnen hade somnat. Den här gången tog vi fler ingredienser än våra vanliga, och det blev väldigt gott.
En vänina rekommenderade koriander, chili och wasabi och jag blev inspirerad!
Men vi tog chili, koriander, mango och salladslök. Vi fick inte tag på en "back-loin", men "belly-loin" gick också väääldigt bra!

Det var smaskens. Tyvärr var vår chili helt smaklös, så den gjorde varken av eller till. Men kombinationen koriander, mango och salladslök var magnifik.
Vi åt den som huvudrätt men det är en toppenbra förrätt, om man vill imponera på sina vänner.

Allt serverades med Renee Voltaires japanska Tamari soya som vi hällde över laxen (jag kan inte säga droppa, för vi ...häller, det är gott med mycket).
:)


  
Mmmm, gott!


:) // Ann

4 kommentarer:

 1. MUMS! Det ser supersmarrigt ut =) Måste till coop i helgen...
  Glömt svara dig i tidigare inlägg. Ang. Roslagsmarschen så ska jag gå med mina vapenbröder i Hemvärnet samt att jag lurat med min bästa kompis oxå, kommer bli galet kul. Skönt nu när snön sakta dör ute...(läs gärna min bästisblogg bantartessan.blogspot.se
  Tyvärr kan jag inte jobba i cafeét på söndag, ska marschträna i Åkersberga. Men på avslutningen kommer jag, ska vi slå våra kloka ihop och baka nåt smarrigt då?
  Tack för det roliga kalaset, Erik var lysrisk när han kom hem. Han vill copy hela kalaset när han fyller =) Han beskrev även dina "muffins" i detalj....
  Ha det gott!
  Kram Ewa

  SvaraRadera
 2. Halloj!
  Såg din man promenarandes här i staden i morse. Jag stannade så snällt för honom vid ett övergångsställe och vinkade. Han vinkade ett tack tillbaka så artigt, men hade ingen aaaaning om att det var jag i bilen.
  :)
  Jag kan inte heller på söndag. Casper åker till Norge för att hälsa på släkten, och då...blir det lite skumt om jag står där och säljer.
  Jag har inte blivit tillfrågad heller... Kanske de inte vill att fler kaffebryggare skall gå sönder - HAHAHAHAHA!! Närå, det är Michael som står på deras mail-lista.
  Vill gärna vara med på att baka tillsammans med dig till avslutningen! :)
  Killarna hade en jättefin fest. De är i rätt åldersgrupp och de var så förväntansfulla och gulliga. Tror att många vill köra laserkalas nu! Och Casper vill tillbaka - omgående, helst!
  Jag kan inte träna, för jag har blivit rejält förkyld. Slapp och hängig som en ...hängbjörk...

  Kram A.

  SvaraRadera
 3. PS. Din bästis verkar vara jättegullig! Jag kollade in hennes blogg. Hon och jag har en hel del gemensamt!
  :) Kram A.

  SvaraRadera
 4. Aj aj trist att va förkyld, men skönt att få en egohelg bara dig själv att tänka på -njut! Ja men ska vi baka nåt ihop? Ha en mysig helg! Kram
  Ewa

  SvaraRadera