tisdag 23 augusti 2011

Yasuragi Hasseludden Spa, med barn.
Jag och hela familjen åkte till Yasuragi ute på Hasseludden för några veckor sedan. På sommaren får man nämligen ta med sig barn dit, och då heter det Yasuragi Kids. Gud så roligt vi hade!
Yasuragi Spa har verkligen en härlig, rofylld och spännande upplevelse att erbjuda sina gäster. Och för barnen börjar äventyret redan när man checkar in, när man tar på sig sina Yukata (morgonrockar) som man sedan har på sig hela sin vistelse.


Vi tog ett "futon-rum" som är japanskt. Sängarna står på golvet, man har ett japansk badrum, japanska möbler och rispappersväggar. Det kostar lite mer än ett vanligt dubbelrum, och vi tyckte att det var värt det.
When in Japan... you know!Vårt badrum, med ett japanskt träbadkar och de japanska tvagningspallarna med tillhörande kärl. I Japan är badande en cermoni, och den får man lära sig att uppskatta på Yasuragi. Barnen hade verkligen jätteroligt.Här ser ni en del av vårt stora sovrum. I korgarna har man sina kläder, plånböcker och hudkrämer, ja allt man kan tänkas behöva när man går runt på ett spa och blir blöt i pooler hela tiden. Alla går runt och bär på dessa söta korgar hela tiden.
De extraordinärt sköna utomhuspoolerna, varma och sköna. Här kan man bada året runt, även i snö och på kvällen! Skönt att man inte ser en vit kakelplatta på hela vistelsen, allt är naturmaterial och så himla snyggt.

Den stora inomhuspoolen är verkligen jättefin och man kan bada hur länge som helst.

 Denna vaggande stol blev min och Sonens bästa kompis under vistelsen. Fyra stolar står uppradade i Spa-delen och man kan bara lägga sig i första bästa lediga stol, sen hör man ingenting annat än pling-plong musik, sen vaggar stolen låååångsamt kroppen fram och tillbaka, fram och tillbaka....zzzz..zzz

När vi vaknade gick vi och köpte en glass och satte oss på terrassen och tittade på Finlandsbåtarna som gick förbi utanför.Korridorerna är precis som hotellet i övrigt sparsmakat, svalt, högkvalitativt och väldigt rogivande. På sidorna av fiskbensparketten ligger grus, för att förstärka intrycket av att vara ett med naturen.Pedikyr? Med fiskar? Jajamensan! Dessa Garra Rufa fiskar äter upp den döda huden på tossingarna om du sticker ner dem i dessa akvarium.

Vi satte oss i kvällssolen på Sake-barens terrass. 
Jag tog en campari & juice, Mannen tog en öl och som tilltugg lite ...what else... japanskt naturgodis.
Barnen fick äppeljuice och satte sig i lekhörnan inomhus istället. Jippie!

Denna fina Buddah stod i Damernas omklädningsrum i bad-delen. Jag kunde tyvärr inte ta några kort på den vackra anläggningen, för det var för varmt, linsen immade igen hela tiden. Men trust me, man kan bo där inne. Dimmat ljus, granithällar, bastu, varma pooler, badstationer etc. Härligt.


Det roligaste med att ta med barnen var att Yasuragi verkligen har satsat på att inkludera dem.
Vi gick på familjeyoga tillsammans i stora Dojo'n (ajajajaj, så icke-vig man är jämfört med yogainstruktören...), vi gjorde en härlig grej som kallades för klangresa (en djup-avslappnings-övning där man lyssnar på en saga som accompanjeras av dova och ljusa klanger från kopparskålar), barnen fick pröva på Kendo och Karate, vi pysslade i det japanska hobbyrummet, Aqua kids och gick Samurai-stigen i trädgården.

På middagen bjöds barnen på ett buffébord som hade allt ifrån sushi-bitar till korvstroganoff. Vi vuxna fick en tre-rätters middag som var god men inte extraordinär (sushin var väldigt god).

Detta rekommenderas massor till er som vill boka till nästa år.
Det kommer vi att göra igen.
Kolla själva, på www.yasuragi.se

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar