tisdag 30 augusti 2011

Rachel Allen - hur menar du nu? Hollänsk eller svensk äppelkaka?








Bild lånad från www.tvscoop.tv





Detta är Rachel Allen. En av de allra trevligaste och mest väluppfostrade TV-kockar som finns. Jag gillar verkligen att titta på hennes program, för allt är så enkelt med henne. Både recepten, personligheten och dekoren.
Det är ungefär motsatsen till Leila Bakar... Inget ont om Leila Lindholm alltså, jag gillar henne, men hennes program är så sjukt sönderstylade.

Rachel Allen Bake! (som programmet jag nu ser på, heter) är väääldigt snyggt, hemtrevligt och allt är helt och rent och följer absolut trender, men det finns inte en endaste pinal som är överflödig.
Ändå framstår själva programmet (och därmed också Rachel själv) som varmt, omtänksamt och så stilsäkert, att det gör mig lite lätt avundsjuk...

Men - det var när Rachel skulle lära oss att göra Dutch Appel Cake, och berättade för oss vilket underbart recept detta var, hur saftig och smakfull denna kaka skulle bli, som jag sakta men säkert blev mer konfys...
Det hon gjorde var ju faktiskt svensk sockerkaka med äpplen i.
Äppelkaka. Absolut!
Men hollänsk? 
-I don't think so Rachel!

Så här gjorde hon:
  • Vispade socker och ägg pösigt - check!
  • Smälte smör och ha i mjölk - check!
  • Siktade i mjöl och bakpulver - check!
  • Rörde till en jämn smet och fyll upp en smörad form - check!
  • Skalade och vänd äppelskivor i kanel och socker - check!
  • La ner äppelbitarna i smeten och grädda!
Check, check, check!

Hmmmm....
Detta är sockerkaka med äpplen i.
Och inte f-n är den holländsk.

Måste nog skriva ett brev till Ms Allen ...bara så att inga fler missförstånd uppstår.

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar