torsdag 25 augusti 2011

Cupcakes - mini, enkla med glasyr och strössel.
















Cupcakes utan frosting?
Jo då, ibland behövs faktiskt inte frosting.
Hehehehe, nu tänker ni att jag har gått bananas, va?

Nej då, detta är ett superbra tips om man bakar muffins och inte vill / orkar / kan göra frosting eller om man inte vet hur man spritsar.
Detta är enkelt att göra, går fort, är gott och väldigt effektfullt. 

Istället för frosting så gör man en god glasyr eller kristyr, och doppar muffinshattarna i. Sen strösslar man, ringlar choklad eller dekorerar som man vill, och då får man perfekta små mumsbitar som skulle passa in på vilket kalas, disco eller firande som helst.

Men vem behöver egntligen en anledning för att äta cupcakes?
Inte jag i alla fall!

Vill man göra dem mer vuxna så kan man ju bara ta andra färger och kanske andra dekorationer. Åh, nu fick jag några riktigt bra idéer...!
Fast nu skulle det ju handla om minicupcakes till barn.

Så här gör man:





Ta muffins ur sina formar. Det här är minicupcakes som smakar vanilj.







Gör en glasyr eller kristyr.

Kristyr = florsocker, citronsaft och äggvita i en tjock smet.



Färga glasyren i valfri färg.
Jag valde cerise och blått för att visa hur olika de kan se ut.





Ta tag i botten och vänd ner muffinsarna (upp och ner i glasyren), låt rinna av i ett par sekunder och ställ att torka på ett galler med en tallrik under. 
Försök att undvika att det droppar ner...







Strössla med passande strössel innan glasyren hinner torka.
Blått fick tuttifrutti...








...och cerise fick lila och rosa hjärtan...





Så här små och gulliga mumsbitar får man då. Vem kan motstå dem? Inte jag i alla fall.
Oooops!
...borta!







Lycka till cupcake-vänner!

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar