torsdag 20 januari 2011

Hemmafru i Sigtuna i Sveriges Mästerkock

Ja.... fick ni med er Mästerkocken på TV4 igår? Jag var med!
Och det gick ju väldigt bra, eller hur?
:)

Jag gjorde en musselsoppa (moules marinieres) som är väldigt god, och det tyckte domarna också, så jag gick vidare. Jag fick ja från alla tre domare, och det var jag mäkta stolt över.
TV4 klippte bort att Per sa att vi skulle hångla... Det ni!

Hahahaha, nä det var inte så himla pikant egentligen. Jag ville krama honom men han ville sätta på mig förklädet först och sa "nej nej, ingen kram här inte" och det var ju ehhh, lite pinsamt... Men så snart han hade knutit förklädet runt min midja, så vände han mig om och sa "NU, får du hångla med mig" med ett stort leende på läpparna.
Sen blev det kramkalas!

Mussesoppan som jag serverade gör jag ofta sedan nästan tio år tillbaka, och den är grym.
Man kan variera den med vitt vin eller cognac.
På vinterhalvåret gör jag oftast med cognac och på sommarhalvåret med vitt vin.Innan det var min tur... Så här såg det ut i studion där vi fick laga maten innan vi skulle in till domarna.

Djup koncentration... Vi lagade mat på tid, vi fick 40 minuter på oss att laga allt från grunden, samtidigt som TV-kameror och intervjuare ställde frågor och "störde" oss... :)Här var det färdigt, och vi skulle åka hem. Gud så glada vi var!
Min familj och min syster och hennes familj var hejarklack, så jag hade sju personer som hejade fram mig. Det behövdes, skall jag säga. Tack allihop!Ni får receptet på min musselsoppa så snart jag har skrivit ner det, för jag gör den alltid på känn. Gillar man inte musslor (jag gör inte det) så är det himla gott att ha i färsk lax i soppan, i tillägg till musslorna.

:) // Ann

3 kommentarer:

 1. Musselsoppan såg riktigt smarrig ut, fast att jag inte heller är något musselfan.
  Tack för lunchen, det var grymt!

  Ses snart igen!

  Kram // Ida

  SvaraRadera
 2. Hej, vilken härlig blogg....jag gick i Jessica Petterssons klass på Vasalundsgymnasiet, kände igen dig ifrån Tv...hoppas det går bra för dig!
  /Linda

  SvaraRadera
 3. Hej Linda,

  Tackar, tackar! :)
  Klart jag känner igen dig. Du är dig lik, ser inte en dag äldre ut än... 18... fast vi är snyggare nu, tycker jag. Inga finniga modeoffer, som på 90-talet...huuuu.
  Vilken fin blogg du har, du också! Jag måste fråga dig om en tapet som jag såg alldeles nyss, i E´s rum? Den på kortväggen. Vad är det för fin tapet?
  // Ann

  SvaraRadera