torsdag 13 januari 2011

Chokladfontän är gott

Vi hade middag med några vänner förra helgen och tog fram chokladfontänen.































För er som är skeptiska eller som inte förstår tjusningen, säger jag bara: pröva, vet jag. Det är verkligen supergott. Mycket godare än man skulle tro.
Ja alltså, det går ju att göra genom att servera individuella skålar med chokladsås där man doppar sin egen frukt i sin egen skål.
Men chokladfontänen är rolig, en riktig snackis och en snygg centerpiece, och det är något speciellt när man doppar i rinnande choklad.
Dessutom är chokladfontänen utrustad med en värmefunktion som gör att den kan porla hur länge som helst utan att stelna. Jag har kommit fram till att det bästa receptet för en fontän av det minsta slaget (som vi har) är 2 kg blockchoklad (mörk) och 300 g 70% mörk choklad, samt 200 g kokosfett (för att få den smidig och tillräckligt rinnande). Man smälter allt i micron, och häller sedan den smälta chokladen ner i tråget och sätter på motorn.
Voilá!
:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar