tisdag 18 januari 2011

Förrätt pilgrimsmusslor, enkelt recept

Oj! Detta var smaskens!
















Marinera pilgrimsmusslor (tinade eller färska) i citronsaft, salt och peppar ca 1 timme.
Torka av dem med hushållspapper.
Snitta rutmönster på stekytorna med en vass kniv. Stek dem i mycket smör och rapsolja, och salta och peppra under tiden.
Se till att de får en fin karamellisering på bägge sidor, men överstek dem inte.
Låt musslorna rinna av på hushållspapper någon minut innan du serverar dem.

Lägg ruccola (riv gärna sönder den, det blir enklare att hantera på tallriken då), hyvlad parmesan och pinjenötter snyggt i en hög på en stor tallrik. Salta och peppra.

Lägg pilgrimsmusslorna högst upp på salladshögen och ringla över reducerad balsamvinäger (jag gillar att ringla en spiral). Pressa citronsaft över alltihop och ta en extra sväng med pepparkvarnen över allt innan du serverar.

Detta brukar vi oftast ha som huvudrätt, eftersom det är så osannolikt gott, men det fanns bara ett paket pilgrimsmusslor kvar i affären... Då blev det en förrätt istället.

Bon Apetit!

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar