måndag 30 maj 2011

Pop Tarts - Pops - hehehe!

Oooohh!!! Har ni sett!!
Pop Tart Pops!

Den som har kommit på detta, skall ha någon form av bakvärldens Nobelpris.















Bild lånad från www.thecakeblog.com





Som ni kanske vet sen tidigare, så älskar jag de amerikanska små fabriksproducerade sötsakerna från Kellogg's, som heter poptarts...
Nej, jag vet... de kanske inte är så kulinariskt utmanande som man skulle önska, men what the heck, I love them! 
:)

(se tidigare inlägg på http://galenicupcakes.blogspot.com/2011/03/poptarts-en-bit-av-usa-i-en-glansig.html )

För ett halvår sedan klurade Brooke, bloggen The Family Kitchen, ut ett synnerligen begåvat sätt att hedra både poptarts och Bakerella - en ikon inom "the cake pop movement" (saker-på-klubba-rörelsen) - i en smäll.

Och oj, så lyckat det blev!!
Jag blir sååååå sugen! Kan ni inte riktigt se barnens totala hänförelse framför er,  när det blir dags att dela ut dessa små konstverk?

Här finner ni receptet (på engelska) från The Family Kitchen Blog:  

Bite-Size Cherry PopTart Pops
1 c. fresh cherries, pitted and diced
3 T. sugar
2 T. cornstarch
2 T. water
1/2 tsp. almond extract
1 pkg. prepared pie crusts


FOR THE POPS
popscicle sticks


FOR THE GLAZE1 c. powdered sugar
1-2 T. milk
1/2 tsp. vanilla
food coloring and sprinkles (optional)


In a small saucepan, combine cherries, sugar, cornstarch and almond extract. Heat on stove over medium heat until mixture has thickened. Remove from heat and allow mixture to cool. Unroll pie crusts and using a pizza cutter to slice them into 1 1/2″x 2″ rectangles (I used a ruler to measure mine into equal sizes.  Just use a butter knife to score your pie crust before cutting). 
Place a wooden popscicle stick on top of one of the cut rectangles, then spoon a small amount (about 1 1/2 tsp.) of cooled cherry filling into the center of the pie square, taking care not to get it near the edges.   Gently lay a second rectangle over the top of the cherry filling.  Press the edges of the rectangles together with a fork.  Transfer to a baking sheet.  Bake poptart pops in an oven preheated to 400 degrees for 8-10 minutes, or just until the edges begin to brown. 
In a small bowl, combine powdered sugar, milk, and vanilla to make glaze.  Tint with food coloring, if desired.  Spoon over cooled poptart pops, sprinkle with colored sugar, and allow to the glaze to harden slightly before serving. Enjoy!

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar