lördag 14 maj 2011

Bröllopscupcakes - inspiration och ideér.

Bröllopstårtor i all ära, men åh, så vackert och härligt det blir med en cupcake-bröllopstårta eller som man säger over there "cupcake wedding tree".

När jag och Mannen gifte oss 2005 så hade vi (såklart!) en sådan, men den har ni redan sett (i ett äldre inlägg).
Nu skall jag visa er varför jag älskar cupcakes till bröllop.

Bröllop i sommarträdgården. Gräset är mjukt och grönt, bruden är klädd i en tunn vit böljande klänning, ett band spelar 40-tals hits och alla gäster har ett glas champagne med en jordgubbe, i handen.

Bild lånad från: www.creativepastries.com
En sann New Hampshire-dröm. Tänk er en bröllopsfest i ett stort öppet tält mitt på en gräsmatta brevid ett stort vitmålat träpalats med pelare. Brevid slår vågorna mot den dramatiska Atlantkusten. Solen skiner, gästerna dricker Mimosa-drinkar i diskreta Jackie Kennedy-hattar. Efter middagen serveras denna tealfärgade bröllopstårta i sann Tiffany-stil.


Bild lånad från: www.marthastewart.com   
För den sanna romantikern som bjuder sina gäster på bröllopsfest i en stilig sekelskiftesvilla eller i ett litet slott där den här skapelsen serveras i en av salarna på små porslinsfat med guld-dekor och handmålade rosor.

Bild lånad från: www.kitchenmusings.com

Gäster och brudpar får denna tårta serverad efter en härlig grillbuffé i ett vackert hus vid vattenbrynet. Prästkragsgirlanger hänger i taket,  stearinljus brinner på borden och bruden har ängsblommor i buketten

Bild lånad från: www.bridalclarity.com 
Handswirlade (med spatel) cupcakes i grön-vit-bruna toner på en urban bröllopsmottagningen i ett av stadens moderna hotell. 


Bild lånad från www.stylishweddingideas.comNästan som körsbärsblommor tittar dessa bröllopscupcakes ner från grenarna i den här dekorationen. Detta är också väldigt urbant och chict med ett asiatiskt drag. Gästerna äter lax-sushimi och dricker torr champagne. När brud och brudgum sedemera hugger in på cupcake-tårtan så blir det fritt fram för alla andra också.


Bild lånad från: www.eleganceandsimplicity.com

Denna cupcaketårta med tillhörande dubbeltårta är ett konstverk i sin utformning. Här tycker jag mig känna en amerikansk-italiensk influens i sitt överdåd. Man håller mottagningen i en vacker (och dyr) restaurant, formell dukning och sittning och i glasen bubblar prosecco. Bilden lånad från: www.caketodays.com 


Som en romantisk dröm är denna enkla men effektiva uppställning av fantastiskt dekorerade rosa ros-cupcakes. Brudparet har gift sig i rådhuset och håller mottagningen i sin city-våning. På den stora köksön står plockmat och dessa härliga cupcakes som gästerna tar när de vill. Det serveras krispigt vitt vin i de höga kristallglasen och gästerna stannar länge in på natten.


Bild lånad från: www.weddingcakesandtoppers.com

Härligt va?

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar