fredag 6 maj 2011

Smakstest - "Cap cakes" på ICA Sigtuna...

Så här såg cupcaksen ut när vi kom hem.
Dessvärre är frostingen mycket slarvigt spritsad och nästan alla boxar hade halvt mosade cupcakes i sig redan i butiken. Jag tog den som var finast...Vi valde chokladmuffins med hallonfrosting. Det fanns med päronfrosting också, men de var så mosade att vi inte ville pröva.
Det känns ju lite corny att köpa något för 30 kronor som redan är förstört.

...he he he he he he he - Cap Cakes.
Om jag nu någon gång bestämmer mig för att växa upp och sluta fnissa åt "Cap Cake"-grejen, så har vi ju tex. innehållsförteckningen att prata om.Jag antar att det vegetabiliska fettet är någon form av palmfett med transfetter i sig, men jag vet ju inte eftersom de inte skrivit ut det. Hade det varit ren rapsolja tror jag att de hade skrivit ut det. Soyalecitin är inte så roligt men ja... så länge inga lagar finns så är det tillåtet.

Vi delade en cupcake i fyra delar (till barnens stora förtret) efter middagen och gav våra utlåtanden.Geniets sammanfattning:

PLUS: Ganska djup och angenäm chokladsmak i muffinsbotten. Frostingen smakade hallon. Ganska bra mängd frosting i förhållande till muffinsstorleken.

MINUS: Torr som sågspån, muffinsen var faktiskt oätligt torr. Frostingen hade massor av hallonkärnor i sig. Både socker och smör knastrade mellan tänderna i frostingen för att det var för lite "arbetat" och för mycket socker. 

BETYG: 2 av 5 (trodde i ärlighetens namn att det skulle bli 1 av 5), så de var lite bättre än jag trott.

  • Mannens betyg: "Nä fy fabian. Det här vill jag inte äta upp". 1 av 5.
  • Sonens betyg: "Om dina cupcakes är 100 så är det här 40. Torr, för många kärnor i frostingen".
  • Dotterns betyg: "Smaskens!!" 

Jag kommer med all säkerhet inte att köpa dem igen, men det var kul att pröva "Cap Cakes" från ICA. Det är Bålsta Bagarn som har bakat dem.

:) // Ann

1 kommentar:

  1. HAHAHAHAHAHAHA "cap cakes" hur kul som helst! Hoppas allt är bra med er? Jag har lite dåligt samvete att jag inte ring....sorry! Du har 6 kg black tiger här som väntar! Kram

    SvaraRadera