måndag 2 maj 2011

Stadshotellet Elite i Karlstad - härligt hotell med lyxiga familjerum.

Vill ni ha ett bra tips? Ett sånt där tips som man bara får ibland? Som gör att du får en överraskning och blir på gott humör? Skall ni resa i Värmland, så åk för guds skull då till Stadshotellet i Karlstad och stanna en natt. Här är Geniets egna lilla hotellrecension på Elite Stadshotell i Karlstad.


Framsidan och uteserveringen.

 


Hotellet är lyxig inrett.De serverar den stora hotellfrukosten i ett av mottagningsrummen / balsalarna.


Vi åkte direkt från Geilo och valde att inte stanna i Oslo, för ovanlighetens skull. Vi ville avverka så lång sträcka som möjligt i första etappen, så vi valde att stanna i Karlstad. Dagen efter, hade vi bara ca 3 1/2 timme kvar i bilen.

Varför Stadshotellet Elite i Karlstad? Jo, de har nämligen något så ovanlligt som riktigt fina och lyxiga hotellrum för hela familjen.

Lyxiga familjerum på hotell? Jojomensan! 
Ett fyramans-rum i öppen planlösning som är lika stort som vilken minisvit som helst. Med riktiga skinnmöbler, flatscreens som man kan vrida 360 grader, downlights, snyggt badrum och fina textilier.
Sånt är inte barnfamiljer bortskämda med.


En stor härlig dubbelsäng med sköna sängkläder och fin inredning.
 
Från dubbelsängen sett mot soffgruppen.

Hallen ligger till höger i öppen planlösning.
Hallen och badrummet - mot skinnmöbeln sett.


Från hallen in mot soffgruppen.

Ett litet skrivbord. Love the chair!Fint, stort och lyxigt badrum.
Hotellet i sig själv var faktiskt en fröjd att bo på - också med barnen, skall tilläggas.
Det är ett fyrstjärnigt hotell som ligger precis brevid Klarälven, med Karlstads finaste utsikt.

Hotellrestaurangen / baren "Bishops Arms" är en supertrevlig och mycket autentisk och rolig bar / uteservering / restaurang som har mycket god mat. Det är trevligt att bli glatt överraskad i både matväg, atmosfärmässigt och prismässigt. Barnen älskade Bishop Arms och det gjorde vi också. Avslappnat och mysigt.

Både barnen och vi stormyste oss igenom en kväll, natt och morgon innan vi fortsatte hem till Sigtuna. Då var vi fräscha och utvilade och på väldigt bra humör. Vanligtvis är vi trötta och slitna efter en lååång körning ända ifrån Oslo. No more!

Jag rekommenderar hotellet för alla barnfamiljer som är trötta på att övernatta på sunkiga Best Westerns, Scandics i behov av renovering. I Karlstad finner ni en liten pärla.

1300 kr för hela rummet inklusive frukost!
I shit you not. Billigt och lyxigt. Hello!

PS. Efter middagen så är det finfint att ta en liten promenad och köpa en glass i en kiosk och vandra ned på gräsmattorna vid Klarälven. Det är verkligen jättefint. 

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar