måndag 30 maj 2011

Levain bröd från RC

...för de flesta av oss som bor i Sigtuna och regelbundet besöker det härliga konditoriet / caféet RC Chocolat, så är detta ingen nyhet.
Men för er som aldrig har varit där, eller som bara inte har prövat så måste jag bara visa deras fantastiska Levain bröd.

Tjock härlig skorpa och luftigt smakrikt surdegsbröd.Den ser så härlig ut att jag vill pussa den!


Förpackad a la franskt manér i ett pappersark. Bästa sättet att förvara det. I en plastpåse blir skorpan mjuk och tråkig!Man kan köpa halva eller hela bröd (tack RC) men här hemma går ett helt bröd åt i rasande fart. 

Jag tycker att Levainbrödet är som allra godast som dessert-ost-bas istället för kex.
Jag skär brödet i mellantjocka skivor och delar det i mindre bitar och lägger upp en bit riktigt krämig mögelost (typ Camonzola, St Agur eller allra helst en god Gorgonzola), klickar på en tesked aprikosmarmelad och toppar skapelsen med en valnöt.

Men det är lika gott som smörgåsbröd med riktigt gott pålägg (typ sallad, lagrad ost och lagrad skinka)

TIPS om ditt Levainbröd har blivit torrt!
  • Skär i tjocka skivor som du delar i trianglar i canapè-storlek och täck dem med bitar av chevré-ost. Sätt in brödbitarna med chevre i ugnen, på en plåt med bakplåtspapper, och låt getosten bli varm (osten skall inte smälta helt och hållet, den skall bara bli mjuk och lite varm). Innan du serverar bitarna, så ringlar du över lite flytande honung och toppar med en valnöt.

  • Alternativt kan man ju också skära brödet i tärningar och pensla med vitlök, olivolja, salt och peppar och släng in dem i ugnen tills de är krispiga. Perfekta krutonger till soppan.

SMASKENS!

:) // Ann 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar