tisdag 15 november 2011

Inspiration. Vackra cupcake rosor och cupcake buketter till bröllop och fester.











Bild lånad från www.cakecentral.com








Den här FANTASTISKA buketten i olika nyanser av vackert ihopbundna gula rosor är egentligen en synvilla.
De olika nyanserna av gult är ett genidrag av de som designat den. Frostingen är subtilt färgad, vilket gör att det ser både vackert och naturtroget ut.
Frosting?
Ja, det är en bukett med cupcakes.

Que?

Jo, det finns faktiskt något som heter "cupcake bukett" och det är ganska vanligt att göra till fester och bröllop i både USA och England.

Man tar en snygg behållare, kruka eller korg. Sen köper man en frigolit-boll eller oasis format som en boll (vanligtvis en boll), fäster den ordentligt i krukan, vasen eller behållaren. Sen tar man sina muffins (oftast minimuffins) - men sedan går meningarna itu...
En del fäster muffinsarna runt bollen med hjälp av pinnar eller tandpetare och frostar efteråt.
En del väljer istället att först frosta och sedan fästa.

...jag har lite problem med att förstå hur något av detta kan fungera...
Frosting är ju inte så himla stadigt, av naturen.
Men att det går råder inga tvivel om. Jag har bara aldrig gjort det själv. 

Det är också många som lägger in riktiga blad och stån i buketten, för att få den mer verklighetstrogen. Vet inte hur gott det är med murgrönemarinerade cupcakes dock?

Den här vita och mycket noggrant gjorda cupcakebuketten från Sugarrush i Australien är också jättefin.









Bild lånad från www.sugarrush.com.au











Vem som helst skulle nog bli glad över att få en sån här bukett i knät.
Det skulle jag i alla fall.

Men är det inte lite konstigt samtidigt?
Hur äter man detta?
Tar man bara loss en cupcake och tar bort alla tandpetare? 
Blir inte cupcaken nästan ihopklämd då?
Smakar verkligen frostingen gott när den är så fast = brukar vara gräsligt mycket florsocker för att den skall bli så stabil?
Det måste vara något fuffens här.
Eller?
Många frågor, eller hur?

Det går ju att göra vackra rosor av cupcakes i alla fall, även fast man inte går så långt som att göra buketter.
Så här såg de enkla och odekorerade ros-cupcakes ut, som jag nyligen gjorde för att visa hur man gör tvåfärgad frosting och hur man kan spritsa den.





















Men man kan ju gå steget längre och frosta rosor med lite mer avancerade tekniker, som inte jag har prövat (läs; vågat) ännu.
Kolla dessa maffiga och djupt röda rosor nedan.
Väääldigt vackert!
Ser ut som stora röda rosor - väldigt verkliga, och smått sexiga faktiskt.
Cougar cupcakes, liksom.
:)










Bild lånad från www.sugarrush.com.au










Eller denna blekt rosa och glittrande romantiska ros-explosion?
Den ser kanske inte lika god ut (glitter i frosting?) men den är ju otroligt fin.







Bild lånad från www.vi.sualize.us







Små konstverk.
Precis som cupcakes skall vara.

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar