måndag 16 januari 2012

Wiltons årsbok 2012 - otroligt coolt omslag med en fantastisk tårta, många dekorationstekniker.Bild lånad från www.wilton.com

Visste ni att Wilton (en av världens största producenter av bak- och dekorationsutrustning) publicerar årsböcker?
Jo.
Det har de gjort sedan år 1972.

För oss dinosaurier som faktiskt föddes på 70-talet är detta ingen biggie, men för er nyponrosor som föddes på 80- eller till och med 90-talet hajar säkert till.
Jag försöker förresten fortfarande att få det att gå ihop i huvudet att folk som är födda på 90-talet faktiskt är vuxna nu...
:)

Anyways, dessa årsböcker från Wilton har blivit riktiga samlarobjekt och de äldre utgåvorna är eftertraktade i USA och blir gärna arvegods som stannar inom familjen. 
Det är ju ganska gulligt, faktiskt.

Årets utgåva heter naturligtvis 2012 och visar en hejdundrandes tårta på framsidan. Tårtan ser härligt godisaktig ut och de har använt ungefär varenda dekorationsteknik som existerar... nädå, skojade bara. Wilton har så många olika dekorationstekniker att de absolut inte får plats i en enda tårta.
Eller? Känner någon sig utmanad att pröva, kanske?
Bild lånad från www.mommasanddaboyz.com
Så här ser tårtan ut utan själva bokomslaget.Bild lånad från www.mommasanddaboyz.com

Boken består av 248 sidor fullspäckade med idéer, steg-för steg-instruktioner, nya produkter med mycket mera. 
Nästan garanterad att ge dig en riktigt inspirations-injektion om du är intresserad av dekorerade bakverk.
Jag blir otroligt sugen att pröva, och även fast jag inte är något stort fan av just sockerpasta så blir jag inspirerad.
Den är otroligt snygg och säkert otrolig svårt att göra - om allt skall vara tårta och gott i samma sväng också.

...fast det är klart. Allt är ju inte tårta och gott på den här sortens tårtor...

Om jag skulle säga att det imponerande lagret med glassar som håller upp ett av tårt-lagren är något helt annat än det utger sig för att vara, vad skulle du säga då?

Och vad säger du om jag säger att de egentligen bara består av pelare i plast som går igenom de ihåliga och tomma glasstrutarna vars "glass" egentligen består av plastkulor täckta av färgad sockerpasta för att likna glass?
Visst är det snyggt, men märkligt?

Jag antar att det är själva konstnärs-grejen som ligger bakom. Kan man göra det snyggt och naturtroget, och kan man lägga in alla timmar som ligger bakom det? -Får man ihop det, och får man ihop det snyggt?
Om så - respekt.

Om man nu vill ha det här maffiga uppslagsverket anno 2012 från Wilton så kan man köpa den på tex. Kakburkens hemsida och där kostar den 125 kronor plus frakt.
http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=4730

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar