torsdag 26 januari 2012

Små presenter (favors) till bröllopsgäster - eller som bordsdekorationer?
Bild lånad från www.joyfulbrideonline.com
I USA är det väldigt vanligt att man som brudpar ger en liten gåva till sina bröllopsgäster (de kallas wedding favors). Tycka vad man vill om den seden, men det har ju givit en uppsjö av små presenter på diverse nätbutiker och bröllopsbutiker.

Det är faktiskt ganska vanligt att ge sina gäster cupcakes i söta kartoner som favors - och det är en present jag gärna skulle få!

Här får ni se några axplock av små ljus som kostar någonstans mellan 1,25 dollar upp till 1,77 per styck, för att kanske kunna inspirera någon som planerar någon stor tillställning som involverar vita klänningar och ringar...
:)  Bild lånad från www.joyfulbrideonline.com

Självutnämd frankofil som jag (och Mannen) är, kan jag ju inte låta bli att visa detta lilla ljus som symboliserar romantik. En del väljer ju Paris som bröllopfest-tema, och då kanske detta lilla Eiffeltorn-ljus kan passa perfekt som gåva.

Bild lånad från www.joyfulbrideonline.comOh, det här ljuset är ju jättegulligt. Jag gillar asken också. Sen tänker man ju på brudparet när man tänder ljuset, så det är ju verligen en fin gest i tillägg till att vara en fin liten present.


Bild lånad från www.joyfulbrideonline.com


Jag kan ju inte låta bli att visa de här små cupcake-ljusen! Om man gifter sig kan man ju numera ha en cupcake-bröllopstårta, cupcake favors, cupcake-dekorationer och en bröllopsklänning med cupcake-tryck. Hahahaha! Awesome! Man kan säkert hitta en tiara med en cupcake i strass, som tronar överst också, eller hur?


Bild lånad från www.joyfulbrideonline.com


Ett stycke bukett i ljus-form?
Om man har calla liljor som brudbukett, så kan man ju ge bort dessa små söta ljus.

Bild lånad från www.joyfulbrideonline.comHär är en bröllopstårta i ljus-form för den som drar åt det mer rojalistiska hållet.
Här har man franska liljor som enblem och små knoppar som ger ett lite mer högtidligt utseende. Det blir ju extra effektfullt om man har en liknande bröllopstårta också...
:)

Bild lånad från www.joyfulbrideonline.comFör den som verkligen sätter i stånd ett sagobröllop, kanske den här askunge-vagnen passar bra?
Den kanske är i det sirligaste laget, men smaken är ju som baken... som bekant.


Bild lånad från www.joyfulbrideonline.com


För det egotrippade ljushuvudet till brud? Hehehehe, kunde inte låta bli...
Skämt åsido så är det ju ingen tvekan om att detta ljuset kommer från ett bröllop, eller hur?

Bild lånad från www.joyfulbrideonline.comJag kan inte avsluta det här inlägget utan att visa er det här gulliga ljuset som symboliserar "two peas in a pod".
Ett uttryck som man använder i USA och England för att likna ett par vid tvillingsjälar.

Hmmmm, jag kom precis på att man i grund och botten tänder eld på två små gröna ärtor som man fått på ett bröllop, som skall sybolisera bruden och brudgummen. Ganska konstigt egentligen.
Men gulligt.

PS. Joyful Bride Online levererar inte utanför USA, men gör man en förskottsbetalning via banken så brukar det inte vara några problem för de flesta företag. Alternativt så finns många av dessa små ljus på andra webbsajter.

:) // Ann

3 kommentarer:

 1. Hej Gabbi!
  Eller hur!? Jag är vansinnigt förtjust i alla dessa ljus. De är så himla fint gjorda.
  :) // Ann

  SvaraRadera
 2. Vi har samma tradition i Italien, de kallas "bomboniera".
  De kan kosta från 5€ upp till 70€ var.

  SvaraRadera