onsdag 7 september 2011
Recept - Cake Pops, hur man bakar dem, del 1.
Kolla in mina bollar. De ligger och väntar på att bli cake pops.
De står på en bricka i kylen, och skall göra det över natten.
Men hur gör man egentligen cake pops, nu då?
Jo, så här gjorde jag och man börjar med frostingen:
Mixa 200 g philadelphiaost och 200 g smör fluffigt och vitt. Båda ingredienserna skall vara rumstempererade.
Sen har man i 3 tsk citronsaft.
Sikta sedan ner 13- 15 dl florsocker (i omgångar). Jag brukar slå med silen mot handbasen, som om jag spelade tamburin.... :).
Vispa fluffigt, så att sockret löses upp.
Nu har du en len och fin cream cheese frosting. Den kan man enkelt använda till cupcakes eller morotskaka.
Låt stå i kylen ca 10 minuter, eller på bänken medan du smular sönder sockerkakan.
Ta drygt halva sockerkakan och bryt i bitar. Lägg ner i en mixerskål eller mosa fint med en gaffel.
Det skall bli minimala smulor av sockerkakan.
Lägg smulorna i en skål och häll ner 3 dl av den färdiga frostingen. Rör runt ordentligt.
Det skall vara trögt att röra runt, den skall inte vara flytande på något sätt. Ta annars i mer smulad sockerkaka.
Ställ in skålen med den färdiga cake pop smeten i kylen i ca 1 - 2 timmar, tills dess att den är helt genomkall.
Sen formar du bollar, stora som pingisbollar. Gör dem så släta och runda som du bara kan.
Det är bäst att göra ett ordentligt grundarbete, för det brukar synas om man inte gjort det, senare... *erfarenhet som talar, suck*
Låt de fördigrullade bollarna stå över natten i kylen.
Det är precis det de gör nu, här i mitt hus.
I morgon kommer del 2 av Cake Pop - bakningen.
Häng med!
:) // Ann
Etiketter:
Amerikanska saker,
Andra bakverk,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Är det verkligen 13-15dl florsocker? Låter nästan för mycket, det ska inte stå i tsk? Vore tacksam för ett snabbt svar för ska baka imorgon nämligen.
SvaraRaderaVar din smet klibbig när man rullade dom? Om inte har jag nog misslyckats totalt :(
SvaraRadera