måndag 11 april 2011

Köttbullsmackor och varm choklad i naturen - vårens första lunch ute.

Vi gick i skogen vid Hällsbo igår. Vi tog en liten promenad och åt lunch i naturen. Det var så fint väder och vi hade precis blivit lite kryare. Det kändes i hela kroppen att vi ville ut i naturen. 

Snön låg fortfarande kvar i själva motionsspåren, men inte i skogen vid sidan om, så vi traskade gladeligen ner i den mjuka och våta mossbelagda skogen istället för att halka omkring på slirig is. Men vi tog bara en liten runda, för att lukta på skogen, se hur långt våren hade kommit och för att få känna hur fjolårets kvistar som låg på marken knakade under fötterna när vi gick. Marken var väldigt blöt och vi fick hoppa över några dammar och små bäckar.
Kort sagt så gick vi ut för att få känna hur våren känns, i kroppen.
Sen blev vi hungriga.

Uppe vid Hällsbo här i Sigtuna så har de en fin liten stuga som vi satte oss vid när det var dags för lunch.
Vi satte oss på de solvarma träbänkarna som stod i lä intill en av husväggarna och packade upp. Köttbullemackor med senap och tomater. Varm choklad. Mmmmums!

Efter smörgåsarna vad det dags för lite fika.Kanelbullshalvor och kokostoppar.

Sen när vi var mätta och belåtna, och varma av solen så tog vi av oss jackorna och hämtade kvistar och kottar och gjorde små djur. Av både tallkottar och grankottar.
Vi fick ihop en ansenlig lien samling bestående av en kanin, en ren, en älg, en valross, en liten chihuahua ...den sista kommer jag inte ihåg vad det var... en ko kanske?
:)Klart att vi var tvugna att påpeka att barn förr i tiden bara hade kottar att leka med. Men våra barn tror att vi bara hittar på...

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar