tisdag 14 februari 2012

Blåbärspaj - Individuella små pajer i muffinsformar. Enkelt att baka för barn.















Det här är ett bra tips om man bakar med små barn!

Har man tex. gjort en stor smulpaj och får deg över, eller om man har bakat mördegskakor och vill göra en bra efterrätt - eller om man helt enkelt vill göra söta små pajer till barnkalaset eller middagsbjudningen, så är detta ett jättebra tips på hur man kan låta barnen göra roliga små smulpajer i muffinsformar.

En sats söt pajdeg (ska smaka nästan som småkakor - mördeg)
Amerikanska eller vanliga frysta blåbär

That's it.
Ja just det. En muffinsplåt och muffinsformar också.














Det är busenkelt för barnen att skeda upp först smuldeg, sedan blåbär och sedan pajdeg igen.

Använder ni vanliga blåbär så kan man kanske strö över några potatismjölskorn så att bären inte saftar ihop?

Grädda i 200 - 225 grader i ca 10 - 12 minuter i mitten av ugnen. ytan skall vara gyllenbrun och krispig.

















De blir jättefina, små och runda i formen. Perfekta små portioner att servera på en liten assiett med en vaniljglasskula eller vaniljsås.

Jag tog av muffinsformarna när jag serverade, för de blev så söta då.

Men låt pajerna bli helt kalla innan du gör det, annars smular de sönder.

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar