torsdag 15 mars 2012
Frukt på pinne - nya roliga sätt att servera frukt på.
Bild lånad från www.bakersroyale.com
Wow!
Det är bara melon utskuren med pepparkaksformar eller tårt-dekorations-utstickare, men det ser så grymt gott och läckert ut.
Modernt, liksom.
Frukt-pops, eller skall man kalla dem fruktspett eller helt enkelt frukt på pinne?
I den engelspråkiga världen har de också många namn och fruit pops, fruit kebabs, fruit kabobs och fruit sticks, är bara några namn man ser när man kollar runt.
Seriöst, vem kan motstå detta? Att servera som dessert, som party-tilltugg (tänk er ett garden party), på utflykten eller på barnkalaset?
Jodå, gärna för mig.
Bild lånad från www.nathan-marilee.blogspot.com
Här har man tagit glasspinnar och trätt upp melonhjärtan på (jättefint med tre olika meloner) och serverat med en yoghurtsås.
Slurp!
Här är en fin bild som illusterar hur man gör dessa fina melon-blommor:
Bild lånad från www.blog.dollhousebakeshoppe.com
Man behöver egentligen bara fyra saker:
Utstickare blomma / pepparkaksform blomma
Utstickare rund liten
Pinnar
Frukt (melon i det här fallet)
All frukt som inte är för "trådig" borde gå bra. Äpplen, bananer, päron, aprikoser osv. Och jordgubbar. Mums.
...och kiwi.
Och appropå kiwi så har jag ett tips på hur man kan svalka sig på ett nyttigt och helt säkert supergott sätt på de där varma sommardagarna. Barnen blir nog glada.
Kolla.
Chokladdoppad kiwi på pinne eller spett, fryst.
Ser sååååå gott ut.
Bild lånad från www.sweetannas.com
Så här såg de ut innan någon (klokt nog) satte tänderna i dem.
Bild lånad från www.sweetannas.com
Det här måste jag pröva att göra i sommar. Tänk er.
Varmt ute, gassande sol - också kommer man ut med en bricka med detta?
Yeah, Baby, Yeah!
:) // Ann
Etiketter:
Andra bakverk,
Choklad,
Mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Also check the a way out 2
SvaraRadera