torsdag 9 februari 2012

Bröllopstårta - kristaller som dekoration.










Bild lånad från www.weddingbee.com









BLING!
Blingad bröllopstårta?
Kristaller?

Yepp!

Och varför skulle man inte blinga sin bröllopstårta? Man blingar ju allt annat.
Görs det riktigt så blir det väldigt effektfullt och (dare I say it?) snyggt.
Men det är grymt viktigt att det blir proffsigt gjort, för annars ser det bara ...vulgärt ut.

Det finns speciella kristall-band i olika storlekar som man kan köpa för att dekorera sin tårta med.











Bild lånad från www.decoratingstudio.com









Om man vill ha en blingad bröllopstårta och vill baka den själv, så kan det vara bra att tänka på att skydda både tårtan och stenarna - från varandra?

Går man in på Panduro och köper vanliga kristall- eller strassband med metall mellan stenarna, så börjar de garanterat att rosta och fälla avlagringar på nolltid när de fästs i tårtan (sockerpasta, grädde eller frosting).

Tillverkarna av just dessa strassband rekommenderar att man köper vaxpapper, plastremsor eller vitt bakplåtspapper som man limmar fast på baksidan av kristallbandet innan man fäster det på tårtan.
Av både utseende- och hälsoskäl.

Frosting eller grädde tränger gärna in mellan stenarna och kan täcka dem, och då försvinner ju en del av effekten. 






Bild lånad från www.decoratingstudio.com






På Decoratingstudio.com kan man välja vilken bredd eller hur många rader bling man vill ha på sina band. 
Priserna varierar från 14 dollar per meter för fyra rader till 60 dollar per meter för 24 rader.  












Bild lånad från www.aliexpress.com







Bling-bling.

Nu är det mesta kristallklart - det enda jag undrar är hur i hela fridens namn man skär upp en så här tårta snyggt?

...fast äh - who cares?

Det enda man bör komma ihåg är att en sån här dekoration absolut inte är ätbar.

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar