söndag 2 oktober 2011
Recept - Bellini, hur man enkelt gör persikopuré.
Ähmenläggavsåhimlagott!
Vi hade middag här hemma med vänner, och jag ville göra en välkomstdrink som jag aldrig gjort förut.
Nämligen Bellini.
...mmmmm...Bellini!
Men vart jag än vände mig för att få ett bra recept på persikopuré, så blev jag hänvisad till antingen barnmatspuré (... ehh... näe, det kändes inte helt inspirerande) eller något som folk helt sonika kallar "vit persikopuré".
Well, kalla mig korkad, men om jag söker efter svar på hur man gör persikopuré och bara blir hänvisad till hur man gör "Bellini - med vit persikopuré" och aldrig får reda på HUR man gör den däringa puréen, så känner jag att jag börjar grymta lite inombords.
First of all... vita persikor är liksom inte i säsong, och leta land och rike runt efter en drink-leverantör som säljer färdig "vit persikopuré" kändes lite överkurs faktiskt.
Så, jag struntade i allt det där och gjorde "gul persikopuré" istället:
:)
Köp persikor på burk, i sockerlag.
Öppna burken.
Töm ur sockerlagen.
Bzrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kör persikorna i en mixer.
Länge.
Voilà! Persikopuré!
Gyllene som glimmande guld, och smakar fantabulous.
Häll upp i en tillbringare och ställ in i kylen tills det är dags att servera.
Eftersom förrätten / tilltugget var italienskt (oliver, parmaskinka, parmesanost, salami etc.) så segrade Prosecco över Champagne.
Jag valde en Prosecco som fått flera "bäst i test" på olika sajter, nämligen Sesto Senso.
Nu skall ni inte tro att jag hade sinnesnärvaro att ta kort på hur själva drinken såg ut. Middagen var i full sving, och alla hade väldigt trevligt. Hade inte en tanke på att dokumentera...
Anyways, Bellinin blev vansinnigt god. En perfekt aptitretare, och sen var den väldigt festlig och bubblig och förhöjde stämningen precis som en bra fördrink skall göra.
Jag gjorde puré på en stor burk persikor och hällde upp 1/3 persikopuré i fem champagneglas, och det räckte helt perfekt.
Sen fyller man bara på med mousserande vin och blandar försiktigt med en sked eller pinne.
Resultatet?
En gyllende, mycket god, Bellini.
Man kan dock med fördel dricka två av dessa, så köp för guds skull två burkar persikor!
:) // Ann
Etiketter:
Champagne och bubbel,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ja men tack! Det var ju hur lätt som helst!
SvaraRaderaSlurp!
SvaraRadera:)
Det blir absolut bäst om man mixar mycket längre än man tror att man behöver. Då blir det sådär silkeslent och gott att dricka.
:) // Ann
Tack så mycket! :) Jag har letat efter precis samma sak som du (frustrerande). Tack för din fina ide!
SvaraRaderaI know! Frustrerande. Det var länge sedan jag gjorde dem, men jag hade tänkt att göra just bellinisar i helgen. Kul att vi fått samma idé!
SvaraRaderaThanks for stopping by!
:) // Ann
Nu kom min persikoskörd till nytta. Har ett persikoträd som är 8 år och detta året, liksom de sista två har det varit över 140 persikor.... nu står jag och mixar som en galning..... :) :) så nu blir det bellini på fredagar :)
SvaraRaderaTack! precis vad jag behövde inför imorgon då mina föräldrar kommer på besök:)
SvaraRaderaÅ vad bra, Tack, jag har tänkt tanken men visste inte om jag skulle våga prova. Nu blir det välkomstdrink här i Påskhelgen!
SvaraRaderaThank you! 🙏🏼♥️
SvaraRadera