torsdag 8 september 2011

Recept - Cake Pops - hur man bakar dem, del 2.





















Nu har jag alltså gjort Cake Pops!
Vill ni veta hur man gör, så läs vidare.
Läs gärna det tidigare inlägget "Recept - Cake Pops - hur man bakar dem, del 1", så får du vet hur man gör själva degen / smeten.

LÄNK: http://galenicupcakes.blogspot.com/2011/09/recept-cake-pops-hur-man-bakar-dem-del.html




















Nu är det dags för del 2 - slutförandet av Cake Pops'arna!




Du måste ha en sats med färdigrullade och över-natten kylda Cake Pops bollar. Låt dem stå i kylen tills dess att du har förberett allt annat.




Smält blockchoklad i en djup tallrik, i micron. Ca en och en halv minut, rör runt, och ta en minut tills dess att chokladen är helt smält.







Häll upp den smälta chokladen i ett glas eller kopp som kan rymma dina bollar.









Ta fram dina pinnar.


Häll upp strössel eller andra dekorationer i små skålar.
Skall du ha kluborna "stående" så bör du ha ett frigolitblock redo.



Ta fram dina rullade bollar ur kylen, sätt in en pinne, minst halvvägs in i bollen. Doppa den noggrant och vrid på den så att överflödig choklad rinner av. Häll på strössel innan chokladen hinner torka. Sätt att torka.



Ooops! Jag glömde.
Klart att chokladen måste provsmakas...






Lägg dem på ett bakplåtspapper, så lossnar de enkelt!








Så länge bollarna är kalla (ja, under hela tiden egentligen) så blir resultatet bra. Det är jättesvårt att doppa dem om de är något annat än kylskåpskalla.
Avbryt hellre arbetet och ställ in dem i kylen efter en stund, eller ta bara ut de du kan göra inom loppet av några minuter.
Lägg dock inte bollarna i frysen, innan du doppar dem. Då spricker chokladen när den stelnar.









När de är färdiga, så skall de in i kylen igen, tills dess att du skall avnjuta dem.
Voilà!








Jag trodde det inte... men i färdigt tillstånd är dessa Cake Pops verkligen jättegoda!

Och vad tyckte ungarna? Men-herre-gud-alltså, bägge två var helt eniga om att Cake Pops var bättre än både glas och godis på en gång.

Kommer jag göra dem igen? You bet!
I tillägg till smak och rolighetsfaktor, så är det faktiskt ganska meditativt att doppa bollarna i chokladen.

Lycka till allihopa!

:) // Ann

2 kommentarer:

  1. Jag har också gjort cake pops i helgen! Fast ditt recept känns mycket mer seriöst än mitt =) Jag använde rester av en chokladkaka och nutella och det blev uppskattat av provätarna. Skall prova ditt recept nästa gång.

    SvaraRadera
  2. Halloj!
    Så roligt att vi gjorde det bägge två!
    Cake Pops liksom.
    :)
    Jag & Mannen pratade precis om att vi borde träffas. Vad sägs om en fredagsmiddag snart? Funkar det nu på fredag eller nästa för er?
    Ska vi ta det på mailen?
    :)

    Kram // Ann

    SvaraRadera