söndag 17 april 2011

Recept - Chokladganache, enkel.

Här är mitt lilla recept på en fin och mycket enkel chokladkräm, eller chokladganache som man också kan säga.

Så här gör man:
  • 100 g choklad. (gärna 65%)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 1 nypa salt (pytteliten nypa)





...man tager hvad man hafver... eller hur var det nu?













...hacka, hacka och hacka. Värm grädden i en liten kastrull, den skall sjuda någon sekund och sedan tar du av kastrullen från plattan.





Häll ner den finhackade chokladen i grädden, ta i strösockret och rör runt tills det har smält.


Voilà - nu har du ganache! Enkelt och gott. Ju kallare ganachen blir, desto tjockare och mer trögflytande blir den. I kallt tillstånd blir det chokladtryffel.







Smaskens va?








Som alltid - reglera smaker genom att smaka av och ha i mer socker eller mer choklad.
Det skall vara gott, screw the recipe!

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar