lördag 19 mars 2011

Kalas - sonens lasergame-cupcakes

Ja, så har den stora dagen varit här. Idag gick laserkalaset av stapeln. Vi valde Uppsala Lasergame för att barnen fick mycket mer speltid än hos lasergame-företagen i Stockholm.

Oj, så roligt vi hade. Ingen gjorde sig illa, ingen blev rädd eller övertänd och alla gjorde sitt bästa och alla förvandlades till små Rambo's precis som förväntat.
:)













Kommer ni ihåg att jag sa att jag skulle göra någon schysst lasergame-dekoration till alla cupcakes? Nja, det gjorde jag inte. Jag valde en enklare väg och dekorerade istället med stora strössel-stjärnor (från Wilton) och det blev faktiskt coolt det också.

Så här gjorde jag:








Blanda alla torra ingredienser i en skål.











Blanda alla blöta ingredienser i en annan skål. Vispa dem i ca 1 minut med elvisp så att det blir fluffigt.










Så där ja! Två skålar! Enklare än så här blir det inte.








Häll ner den ena skålen i den andra och blanda till en smidig och tjock muffins-smet.








Jag köpte aluminium-bakformar för att de färdiga cupcakesen skulle bli mer stabila. Dessutom slipper man grädda i muffinsplåt om man har alu-formar.
All good!








Jag använder en glass-skopa när jag häller i smeten i formarna. Så att de blir så lika som möjligt i storleken. 






Färdiga att gräddas. 175 grader i mitten av ugnen tills de är färdiga ca 12 - 15 min? Kolla hela tiden istället. Stickan skall inte få några smetrester på sig, men den skall vara fuktig... Does that make any sense?









Färdiga chokladmuffins. Åh, vad jag önskar vi hade lukt-datorer. Ljuvligt!










Under tiden har jag tinat djupfrysta jordgubbar (vinterhalvåret mina vänner...), mosar dem med en gaffel och tillsätter socker efter behag och smak. Men det skall vara ganska sött fast inte sylt-sött såklart. Gott sött.











Sen fyller man dem med jordgubbarna och sätter på "locken" efteråt.






Frosting-tajm. Först en smör- och florsockerkräm som vispas ordentligt fluffigt och vitt. Sen häller man ner smält och sval choklad i härligheten och rör runt. Resultatet är en sammetslen och luftig chokladfrosting som är enkel att spritsa och vansinnigt god.








Som en hök står hon och kollar att jag inte sköljer bort godsakerna.
:)










Fram med spritspåsen, tippen (1M Wilton). Fyll den och sikta in er på närmaste cupcake.















Färdigspritsade fyllda cupcakes.













Närbild, bara för att jag vet hur gott det är. Mums!













Stjärnströssel, stora, från Wilton. Jag tror att jag beställde dessa från www.kakburken.se .







Voilà! Färdigdekorerade chokladcupcakes med chokladfrosting. Redo att tas till födelsedagskalaset.








:) // Ann

5 kommentarer:

  1. Tack!

    Vilken fin blogg du har!

    :) // Ann

    SvaraRadera
  2. mumsiga cupcakes! :) får man veta vad du använder du för grundrecept? har letat runt på webben, men har inte hittat något bra. // Hannes

    SvaraRadera
  3. Anonym sa...Hejsan Hannes!
    :)
    Jag fattar precis. Jag har själv scoutat runt som en hoppetossa och prövat det mesta i receptväg.
    Chokladmuffinsarna i detta inlägg är mina personliga favoriter, och det är olivolja i konstigt nog. Men det märker man inte av.


    Här är länken till receptet:

    http://galenicupcakes.blogspot.com/2011/03/recept-chokladmuffins-med-olivolja.html

    Lycka till!
    :) // Ann

    SvaraRadera
  4. Eftersom Google / Blogspot fortfarande strular så var jag tvungen att svara anonymt...
    Herreguuuud alltså!

    :) // Ann

    SvaraRadera
  5. Häftigt, tänkte det var olivolja jag såg i bilderna ovan. Tackar så jätte mycket! :) // Hannes

    SvaraRadera